Glen Thomas Jacobs (s. 26. huhtikuuta 1967 Madrid, Espanja) [1] on espanjalaissyntyinen yhdysvaltalainen showpainija ja näyttelijä. Parhaiten hänet tunnetaan nimellä Kane, jolla hän esiintyy World Wrestling Entertainmentin SmackDown!-ohjelmassa. Hän on yksi harvoista WWE:n esiintyjistä, joilla on ollut maski. Jacobs on esiintynyt monena eri hahmona, joita Kanen lisäksi ovat Angus King, The Black Knight, The Christmas Creature, Diesel, Doomsday, Isaac Yankem ja Unabomb. Kane on 203 senttiä pitkä ja painaa 147 kiloa.[2]

Kane on WWE:n kenties pelätyin hahmo, joka on tullut tunnetuksi sadistisista tempauksistaan ja isosta koostaan. Hänen mielipuolisimpiin tempauksiinsa kuuluu ihmisen sytyttäminen tuleen ja auton akun kytkeminen vastustajan nivusiin ja muualle ruumiiseen. Hän on yksi WWE:n kookkaimmista painijoista ja sen vuoksi hän on saanut lisänimen "Big Red Machine (Iso punainen kone)". Hänen vahvuuksiinsa painikehässä kuuluu fyysisyyden ja voiman lisäksi vastustajan henkinen alistaminen. Kanen käyttämiä painiliikkeitä ovat esimerkiksi "Sidewalk Slam", "Big Boot", "Flying Clothesline" sekä lopetusliike: "Chokeslam", jossa vastustaja nostetaan kaulasta toisella kädellä ja toisella selästä pitäen ilmaan ja paiskataan alas.

 

Sisällysluettelo

[piilota]

[muokkaa] Iso punainen hirviö

Legendan mukaan Kanen velipuoli The Undertaker (Mark Calaway, joka ei ole todellisuudessa hänelle sukua) poltti heidän kotitalonsa saadakseen yliluonnollisia voimia ja kaikki perheenjäsenet Kanea lukuun ottamatta kuolivat. Kane vannoi kostavansa Undertakerille, ja lähti jahtaamaan Undertakeria mutta hänet saatiin kiinni ja suljettiin mielisairaalaan, josta hän kuitenkin karkasi.

Kane kasvomaskin kanssa vuonna 2003.

Kanen ura alkoi vuonna 1997. Lokakuussa Bad Bloodissa tuli Kanen tilaisuus kostaa, kun hänen veljensä Undertaker paini Shawn Michaelsia vastaan Hell In A Cell -ottelussa. Kane hyökkäsi kehään ja teki Undertakerille "Tombstone Piledriverin", jonka seurauksena Shawn Michaels pääsi selättämään ja voitti Undertakerin. Samana vuonna Kane voitti WWE:n mestaruuden Stone Cold Steve Austin jonka hän hävisi takasin seuraavana iltana. Wrestlemania 14 -ottelussa Kane kohtasi veljensä Undertakerin. Undertaker voitti ottelun tehtyään kolme tombstonia Kanelle joka ehti selätykseen.

Maskinsa Kane menetti vuonna 2003 RAW'ssa hävittyään Triple H:lle Title vs Mask -ottelussa. Kane sekaantui riitoihin Vince McMahonin pojan, Shane McMahonin kanssa, ja ottelun jälkeen Shane vietiin ambulanssilla sairaalaan. Kane kuitenkin seurasi häntä ja hyökkäsi hänen kimppuunsa sairaalassa. Kun Vince McMahon ja Undertaker ottelivat 2003 Survivor Seriesissä "Buried Alive" ottelutyypissä, jossa vastustaja täytyy haudata voittaakseen, Kane sekaantui otteluun ja hautasi veljensä kaivurilla. Kane aiheutti Undertakerille tappion, ja Kane joutui kohtaamaan "veljensä" toisen kerran Wrestlemaniassa. Undertaker voitti ottelun tombstonellaan.

Vuonna 2006 WWE:ssä paini muutaman viikon ajan painija nimeltä "Imposter-Kane" (Drew Hankinson). Hän esiintyi Kanen vanhoissa painivaatteissa ja käytti samanlaista maskia kuin Kane aiemmin. Kane ja "vale-Kane" ottelivat useita kertoja keskenään ja juonikuvion voittajaksi selviytyi lopulta Kane, joka hoiti "Imposter-Kanen" pois kuvioista tekemällä tälle viimeisessä kohtaamisessa peräti kolme chokeslamia! Kahden Kanen kohtaaminen oli See No Evil -elokuvan markkinointitempaus. Vale-Kanea esittänyt Hankinson on palannut painikehään nimellä Festus.

Kane oli ottelussa Edgeä vastaan vuonna 2005. Panoksena oli Edgen vanha tyttöystävä Lita. Kane kuitenkin hävisi hääseremoniassa ja suutuspäissään paiskasi papin mattoon. Myöhemmin samana vuonna Kane voitti yhdessä Big Shown kanssa Raw´n joukkuemestaruuden. Kauhukaksikko kylvi valtavaa tuhoa ja hallitsi suvereenisti RAW´ta. Isokokoiset Kane ja Big Show olivat pitkään voittamattomia, kunnes toukokuussa 2006 The Spirit Squad voitti heidät mestaruusottelussa Kanen ja Big Show'n riitaannuttua ja vei joukkue-maailmanmestaruuden.

Vuonna 2007 hänellä oli juonikuvio Raw:ssa The Great Khalin kanssa, joka päättyi Khalin voittoon. Kane otteli 10. maaliskuuta 2007 "Loser Leaves the Brand" -ottelussa, jonka häviäjä joutuu sääntöjen mukaan lähtemään Raw´sta. Kane kohtasi ottelussa samoalaisen Umagan, joka lopulta voitti ottelun. Kane joutui näin ollen jättämään Raw´n. Hän jatkoi painimista Smackdownissa. Pian Smackdowniin siirryttyään Kane hoiteli maailmanmestari Edgen sairauslomalle. Mestaruudesta oteltiin 20 miehen Battleroyalessa, missä Kane oli kolmen viimeisen joukossa, kunnes The Great Khali eliminoi hänet ja myös voitti ottelun. The Great American Bashissa Kane osallistui World Heavyweight Championship Triple Treath matsiin, johon osallistuivat hänen lisäkseen Batista ja The Great Khali. Khali voitti ottelun selättämällä Kanen. Lokakuussa Kane aloitti feudin 230-kiloisen jättimäisen Big Daddy V:n, entisen Visceran, kanssa. Hän voitti Big Daddy V:n kuun loppupuolella iskemällä hänet Chokesslamnillä ja selättämällä hänet, mutta hävisi tälle Extreme Rules ottelun marraskuussa, kun Mark Henry tuli auttamaan Big Daddy V:tä ja yhdessä he iskivät hänet Chokesslamnillä pöydän, mistä seurasi Big Daddy V:n selätys. Hieman ennen Armageddonia Kane oli kolminjoukkueessa Rey Mysterion ja ECW:n mestari CM Punkin kanssa, kun he kohtasivat Big Daddy V:n, Mark Henryn ja MVP:n. He voittivat ottelun Rey Mysterion selätettyä Mark Henryn. Armageddonissa Kane kohtasi Mark Henryn ja Big Daddy V:n CM Punkin kanssa tag team ottelussa, jonka he hävisivät.

Vuoden 2008 Royal Rumblessa Kane oli viimeisen neljän joukossa, kunnes Batista ja Triple H eliminoivat hänet. Helmikuussa Brothers of Destruction liittyi yhteen taas pitkästä aikaa, kun Kane ja Undertaker voittivat Big Daddy V:n ja Mark Henryn Undertakerin pakotettua Mark Henry luovuttamaan kuristusotteellaan. Kanella oli maaliskuussa ottelu Triple H:ta vastaan ja hän hävisi ottelun. WrestleMania 24ssa Kane otteli ECW:n maailmanmestaruudesta Chavo Guerreroa vastaan ja voitti ottelun ilmestymällä katsomosta, tekemällä Chavoon Chokeslamin ja selättämällä hänet. Tämä kaikki tapahtui kahdeksassa sekunnissa. Mestaruuden myötä Kane siirtyi Chavon kanssa ECW:hen. CM Punkin kanssa Kanella oli kaksikin tilaisuutta voittaa WWE:n Joukkuemestaruudet The Miziltä ja John Morrisonlta, mutta he hävisivät ensiksi Judgment Dayssa diskauksella ja sitten eräässä ECW:ssä John Morrisonin selätettyä CM Punk. Kane hävisi ECW:n mestaruuden Night of Champions-tapahtumassa Mark Henrylle, ottelussa oli mukana myös Big Show. WWE Draftissa Kane siirtyi uudestaan RAW:hon. The Great American Bashissa Kane tuli keskeyttämään Batistan ja CM Punkin maailmanmestaruus matsin. Unforgiven 2008:ssa hän tavoitteli World Heavyweight mestaruutta Championship Scramble matsissa, mutta hävisi ottelun, kun Chris Jericho selätti hänet. No Mercyssä Kanella oli matsi Rey Mysterioa vastaan näillä säännöillä: jos Mysterio häviää hänen on otettava maski pois päästään. Kane hävisi matsin ja Mysterio piti maskinsa. Kane hävisi Mysteriolle uudelleen Cyber Sundayssa No Hold Barred ottelussa. Royal Rumblessa Kane pudotti Santino Marellaan 1 sekuntissa, josta tuli kaikkien aikojen lyhyin putoamis aika. 02. maaliskuuta Kane voitti Triple Threat matsin,jossa mukana olivat Rey Mysterio ja Mike Knox. Tämän voiton myötä hän karsiintui Money in the Bank matsiin WrestleMania 25, mutta matsin voitti CM Punk. WWE draft tapahtumassa kane siirtyi smackdowniin.

[muokkaa] Uran kohokohdat

[muokkaa] Yksityiselämä

  • Glen Jacobs on naimisissa Tia Jacobsin kanssa.
  • Jacobsilla on kolme sisarusta ja huhujen mukaan hänellä on sukulaisia Suomessa.

[muokkaa] Faktoja Jacobsista

  • Jacobs harrastaa vapaa-aikana paintballia.
  • Jacobsin Kane-rooli on ollut niin vakuuttava ja aidontuntuinen, että monet luulevat Jacobsin olevan Kanen tapaan oikeasti mielisairas. Todellisuudessa hän ei kuitenkaan ole.
  • Kanen kasvot eivät ole koskaan oikeasti palaneet.
  • Kane on valittu maailman parhaaksi painijaksi vuonna 2006 ja 2008

[muokkaa] Entisiä nimiä

  • Unabomb (SMW)
  • Doomsday
  • Christmas Creature (USWA)
  • Mike Unabomb
  • Isaac Yankem DDS
  • Fake Diesel (WWE)
  • The Big Red Machine

[muokkaa] Mitat

  • Pituus: 203 cm
  • Paino: 138 kg
  • Vyötärönympärysmitta: 148 cm.

[muokkaa] Feudit

[muokkaa] Painiliikkeet

  • Chokeslam
  • Tombstone Piledriver
  • Side Walk Slam
  • Big Boot
  • Throat Thrust
  • Flying Clothesline
  • Running/Scoop Powerslam
  • Chokebomb
  • Powerbomb

[muokkaa] Lähteet

  1. Cohen, Eric: Kane About.com. Viitattu 26.7.2008. (englanniksi)
  2. Oliver, Greg (2007). The Pro Wrestling Hall of Fame: The Heels. ECW Press, pp. 227. ISBN 1550227599. 

[muokkaa] Aiheesta muualla